Biografie

Marcella van der Heijde-Keijzer (1990)

 studeerde muziektherapie (2012) aan de Hogeschool Leiden. Tijdens deze studie volgde zij al koordirectie lessen bij Patrick van der Linden en zij verbreedde daarna haar muzikale horizon d.m.v. de één jarige pre-master Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. In 2018 sloot Marcella, met een mooi examenconcert met medewerking van het Zeeuws Vocaal Ensemble en het Ars Musica orkest, haar studie koordirectie aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek af. Momenteel studeert Marcella harmonie/fanfare orkest directie bij Hardy Mertens in op het Fontys in Tilburg.

Marcella is vaste dirigent van Gemengd zangkoor Chordanova (Oosterhout) en Vocaal Ensemble Treble & Bass (Oosterhout). Buiten haar vaste koren wordt Marcella regelmatig gevraagd als dirigent/repetitor voor verschillende projecten met koor en/of orkest. Zo dirigeerde zij in 2018 het koor en orkest tijdens Magic of the Movies 2 (filmmuziek) in het Diligentia Theater in Den Haag. In 2019 de gehele Carmina Burana van Orff met symfonieorkest, solisten en koor in de Bussel in Oosterhout. Ook was zij als koor repetitor betrokken bij het project 75 jaar bevrijding Gilze-Rijen met uitvoeringen op de militaire vliegbasis Gilze-Rijen. 

Naast haar werk als dirigent is Marcella sinds 2014 werkzaam als muziektherapeut in het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam.
Sinds mei 2019 is Marcella als docent verbonden aan de opleiding Vaktherapie Muziek van de Hogeschool leiden.

“Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek”