Recensies

Kim Roosendaal – Concertmeester Oosterhouts Symfonieorkest
Ik heb met Marcella samen mogen werken tijdens het project
van Carmina Burana in Oosterhout. Ik vind Marcella een zeer gedreven dirigente die openstaat voor ontwikkelingsmogelijkheden. Ze pikt dingen snel op. Dat is haar kracht. Tevens vind ik het een enorme pré dat ze sociaal gezien heel sterk voor de groep staat. Ze heeft een luisterend oor en staat open voor commentaar en complimenten. De energie die ze aan de groep geeft, werkt aanstekelijk en mensen durven daarom vrij en open te spelen. Al met al een zeer fijne dirigente om mee samen te werken.

Leon Schenkels – Pianist / pianodocent
Vijf jaar geleden startte onze samenwerking toen Marcella aangesteld werd bij Chordanova als beginnend dirigent. Kreeg ze in het begin van de samenwerking, mede vanwege haar jonge leeftijd, het voordeel van de twijfel, nu staat ze er met zekerheid en werkt met veel enthousiasme en muzikaal technisch inzicht werkt zij sinds vijf jaar met het koor. Tijdens de repetities en de uitvoeringen van de Carmina Burana heeft zij op overtreffende wijze mij, andere deelnemers en toehoorders overtuigd dat ambitie en enthousiasme voldoende waren om het concert meer dan honderd procent te laten slagen. Niet alleen ambitie en enthousiasme zijn noodzakelijk, maar voor een dergelijk project met verschillende disciplines heb je uitstraling, zelfverzekerdheid en kennis hebben. Zij heeft mij overtuigd en verwonderd. Een aanrader voor een uitdaging!

Roeland Jacobse – Zanger
Als koorlid heb ik het genoegen gehad om onder leiding van Marcella diverse stukken in te studeren voor het Bevrijdingsconcert te Gilze Rijen op 26 oktober. Knap hoe zij een projectkoor met ervaren en minder ervaren zangers op één lijn wist te brengen en ook de wat moeilijkere werken, zoals Hymn to the Fallen met dit gelegenheidskoor tot een goed einde heeft kunnen brengen. Door haar nononsense aanpak en toegankelijke stijl van dirigeren waren de repetities altijd aangenaam. De ‘babbel-maar-een-beetje-mee’ en ‘bol-punt-com-kadokaart’ toonladders zullen mij nog lang bijblijven.